Vesti -

"Bićemo spremni da uložimo veliki novac"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ćemo uložiti veliki novac u izgradnju memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini.

Izvor: B92.net
Podeli
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Kazao je da je na sastanku sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i sa srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović konkretizovana ideja o izgradnji memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini – Jasenovac.

"Bićemo spremni da uložimo desetine miliona evra – veliki novac", rekao je on dodavši da ideju o izgradnji memorijalnog kompleksa smatraju "jednom od najvažnijih stvari koju bismo trebali da zajednički uradimo".

Obavestio je da je dogovor da Srbija učestvuje sa 80 odsto finansijskih sredstava.

Takođe je rekao da je sa Željkom Cvijanović i Miloradom Dodikom razgovarao i o infrastrukturnim projektima i putnim pravcima.

"Veoma je teško da o tome sada govorimo zbog poskupljenja... ali je Srbija opredeljena da ostaje i opstane u svim projektima", rekao je Vučić.

Istakao je da je trgovinka razmena sa BiH sve veća - u prvih devet meseci oko 2,3 milijarde evra, čime je BiH šesti spoljnotrgovinski partner Srbiji.

"Približavamo se tome da uskoro budemo broj jedan partner za BiH" , rekao je Vučić i dodao da je BiH za nas važan spoljno-trgovinski partner i da je veoma važno da imamo što bolje odnose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.