Vesti -

Vučić: Prosečna plata u celoj Srbiji 2027. godine biće 1.400 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je večeras da će prosečna plata u celoj Srbiji 2027. godine biti 1.400 evra.

Izvor: B92.net
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Na pitanje o tvrdnjama pokreta Kreni promeni da on manipuliše podacima o mladima koji žele da se vrate u Srbiju, Vučić je pitao ko to tačno tvrdi.

"To je onaj Rokfelerov? Ima nešto što je tačno, i nešto što je laž. Tačno je sve što se govori oko plata. Ako preračunate sve u evre, to je oko 1400 evra. Pa to je upravo ono što obezbeđujemo. Prosečna plata u decembru bila je 1.480 evra. A 1.400 evra biće u celoj Srbiji, 2027. godine. Danas sam u Pambukovici video dve žene koje su se vratile iz Austrije", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da se manje vraćaju zanatlije, pošto je za njima potreba najveća na zapadu.

"A kolika je plata bila u vreme kada je njemu Rokfeler davao pare? On džabe daje pare, a ne za prljave zadatke? Ili u vreme stranaka bivšeg režima. Tada je plata bila 320 evra. A danas je 812 evra", naveo je Vučić. O tvrdnjama analitičara Nedžata Ahatovića da je "naoružavanje Vučićeve Srbije pretnja miru", Vučić je rekao da postoji mantra svih u regionu kojima nikada nijedna Srbija nije dovoljno mala i unižena da bi oni bili zadovoljni jer je Srbija danas 50 odsto ekonomije Zapadnog Balkana, 55 odsto izvoza, a 62 odsto u privlačenju stranih investicija. "Takva Srbija je zemlja koja ima i najveće plate u regionu, a veoma nisku stopu javnog duga", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.