Vesti -

Krkobabić u Nišu: Snažna privredna aktivnost i uvećan BDP otvaraju prostor za rast penzija

Snažna privredna aktivnost i uvećan BDP otvaraju prostor za rast plata i penzija.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Saša Đorđević/PUPS
Foto: Saša Đorđević/PUPS

To su realna očekivanja svih građana Srbije, a posebno penzionera. Na tome se zasniva naše opšteprihvaćeno opredeljenje da penzije prate plate, poručio je danas lider PUPS-a Milan Krkobabić u Oficirskom Domu u Nišu na svečanom otvaranju devetog po redu Sajma za penzionere, pod sloganom Za bezbrižnu starost.

Kroz tradicionalno dvodnevno druženje pripadnici starije populacije upoznaće se sa novinama u radu resornih gradskih institucija, organizacijama, udruženjima građana, pojedincima i firmama koje svojim radom utiču i doprinose poboljšanju kvaliteta života najstarijih – sa različitim programima, sadržajima i pogodnostima koji su im dostupni kako lokalno, tako i na teritoriji cele Srbije.

"Preko 60 prisutnih izlagača uz goste iz Beograda, Novog Sada i drugih gradova Srbije govori da je ovo jedna od najznačajnijih manifestacija za stariju populaciju. Ponosni smo što joj je upravo Niš domaćin“ izjavila je Dušica Davidović, pomoćnica gradonačelnice Niša.

Pored pomenutih izlagača, na ovoj manifestaciji prisutne su i farmaceutske kompanije, banke, osiguravajuća društva, preduzeća iz oblasti prehrambene industrije i dijetskih suplemenata koje se u okviru svoje delatnosti bave poboljšanjem kvaliteta života starije populacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.