Vesti -

Izvršitelji prete: Plene imovinu i zbog tuđih računa VIDEO

Šabac -- Šapčanin Đorđe Babić ima problema sa izvršiteljima, koji mu prete zaplenom imovine zbog dugova prethodne vlasnice stana.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Prva TV
Foto: Prva TV

Babić je objasnio da nije on taj koji duguje, čak je i podneo zahtev policiji da to utvrdi. Uprkos tome, dobio je obaveštenje od izvršitelja da će mu obiti stan i zapleniti imovinu.

"Mi smo došli u stan i našli smo u vratima obaveštenje gde piše da će tog dana stan biti obijen u prisustvu policije i svedoka, i da će biti popisana imovina dužnika Danice Andrić, koja ne živi na mojoj adresi", kaže Babić za TV Prvu.

Stan u kome živi kupio je 2014. godine, a već pet godina ima problema sa izvršiteljima zbog dugova bivše vlasnice. Kada je prvi put dobio obaveštenje, otišao je i objasnio da ona više tamo ne živi. Tada su mu usmeno rekli da je u pitanju greška.

Kaže i da se obratio pomoćniku ministra, koji mu je rekao da izvršitelj zna da dužnik ne živi na toj adresi.

U kancelariji izvršitelja tvrde da je sve po zakonu i kako imaju pravo da zaplene imovinu jer se dužnik vodi na toj adresi. Nakon toga, oštećeni može u sudskom postupku dokazivati da je imovina njegova.

Babić je podneo zahtev policiji da se promeni adresa bivše vlasnice stana još 2014, kada je kupio stan. Međutim, nakon 10 meseci joj je izdata lična karta na istu adresu 2015. godine.

Kako u MUP-u kažu, ona je tek pre nekoliko dana prijavila prebivalište na novoj adresi, a pokrenut je i postupak protiv policijskih službenika.

Više o tome u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.