Kragujevac - Kultura - B92 Lokal

Za kragujevačko Pozorište za decu ni korona nije prepreka: Imaju velike planove VIDEO

Iako najmlađe u zemlji, Pozorište za decu u Kragujevcu pokazuje da posvećenost poslu i entuzijazam još uvek u konačnom donose priznanja.

Izvor: B92, TV Prva Kragujevac
Podeli
Foto: Printskrin, TV Prva
Foto: Printskrin, TV Prva

To potvrđuje i godina na izmaku tokom koje su predstave na matičnoj lokaciji privlačile brojnu najmlađu publiku, dok se sa gostovanja kragujevačko Pozorište za decu vraćalo sa brojnim nagradama.

Svake srede i subote, kragujevački mališani u prilici su da prisustvuju predstavama Pozorišta za decu. Krenulo je sa radom 2004. godine, i dalje nosi epitet najmlađeg u Srbiji, ali se izborilo za mesto na teatarskoj sceni ne samo na ovim prostorima. To potvrđuje ne samo brojna odana najmađa publika, već i uspesi na međunarodnim festivalima.

"Išli smo na osam festivala, i domaćih i stranih, sa kojih smo se vratili sa 14 nagrada", kaže za TV Prva direktorka ovog pozorišta Jelena Stojanović Patrnogić.

Pandemija nije zaustavila rad ovog pozorišta, već samo nametnula neka nova pravila.

Glumci i celokupni prateći ansambl Pozorišta za decu posvećeni su da pruže maksimum pred ovom zahtevnom publikom.

Ambicije ovog teatra se ne završavaju na rečenom. Uz postojeće dve scene, pozorišnu i lutkarsku, planiraju da u dogledno vreme zasnuju i scenu za mlade. U tome ih, kažu, neće sprečiti ni činjenica da su od prvih dana do danas podstanari kragujevačkog Doma sindikata.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.