Kragujevac - Ekonomija - B92 Lokal

Rekonstruiše se most u Kragujevcu – evo kada počinju radovi

Drumsko-pešački most preko reke Lepenice, koji vodi ka ulazu u fabrički kompleks "Stelantisa", biće kompletno rekonstruisan, uz finansijsku podršu Evropske unije.

Izvor: RTK Kragujevac
Podeli
DMZ001/Shutterstock.com
DMZ001/Shutterstock.com

Bespovratna sredstva u iznosu od oko 500.000 dolara obezbeđena su preko programa EU PRO Plus, dok će grad u ovaj projekat investirati nešto više od 210.000 dolara, prenosi RTK.

Radovi će početi nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača, a javna nabavka traje do 18. marta.

Kragujevac je jedna od 20 lokalnih samouprava u Srbiji koje će uz podršku Evropske unije u ukupnom iznosu od pet miliona evra, obezbeđenih preko programa EU PRO Plus, unaprediti poslovnu infrastrukturu i uslove za nove investicije i nova radna mesta.

Grad je za bespovratna sredstva aplicirao sa projektom kompletne rekonstrukcije drumsko-pešačkog mosta koji vodi ka „Stelantisovoj“ fabrici.

Izrada projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju mosta takođe je finansirana novcem iz ovog programa, koji je gradu odbren na nekom od prethodnih javnih poziva.

Zbog toga je, kažu u Gradskoj upravi, bilo logično da se za sredstva za realizaciju ovog projekta konkuriše kod istog izvora.

Sertifikat, kojim je potvrđen značaj ovog projekta za unapređenje poslovne infrastrukture, stigao je u Kragujevac nedugo posle visokog rangiranja grada na listi Fajnenšl tajmsa.

U Gradskoj upravi naovode da je to još jedna potvrda dobrog rada lokale samouprave, koja nastoji da obezbedi najbolje moguće infrastrukturne uslove za postojeće i buduće investitore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.