Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Kragujevac rekonstruiše most ka "Stelantisu" uz pomoć EU VIDEO

Most koji vodi ka kompaniji Stelantis, konačno će biti rekonstruisan.

Izvor: B92.net, TV Prva Kragujevac
Podeli
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video

Oronuo i dotrajao, takav stoji decenijama. Nekada je ovuda na hiljade radnika išlo na posao u kragujevačku fabriku automobila "Zastava", potom "Fijat", a sada vodi na glavnu kapiju poslovnog kompleksa kompanije "Stelantis".

Grad Kragujevac će uz pomoć sredstava EU, program EUPro Plus, potpuno da rekonstruiše ovaj most.

EUPro Plus obezbedio je 5 miliona za 20 lokalnih samoprava u Srbiji, a Kragujevac će novac uložiti upravo u ovu saobraćajnicu, sve kao pomoć i pripremu za konačno početak proizvodnje novog modela u Stelantisu.

"Zašto smo izabrali sada ovaj trenutak da počnemo baš sa tim projektom, a ne sa nekim drugim, jeste upravo to što Stelantis, kao što svi znaju, kreće sa serijskom proizvodnjem ove godine, elektroautomobilima. Znači, naravno, da je veoma značajno da omogućimo bolju infrastrukturu koja dovodi do njihove fabrike. Taj most, baš u stanju u kome se nalazi sada, ne koristi više kao pešački most, ne kao drumsko pešački, a nakon završenih radova ćemo omogućiti i FIAT-u, odnosno Stelantisu, još jedan adekvatan ulaz u njihovu fabriku", kazao je član komisije Privremenog organa grada Kragujevca.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.