Kultura - B92 Lokal

Čačak

0

Čačak, prestonica kulture i šljivovice

Institut za voćarstvo, u saradnji sa Narodnim muzejom, a uz podršku Grada Čačka, organizovao je 12. Smotru najboljih srpskih šljivovica. Smotra je održana u okviru projekta "Čačanska rodna Čačak – Prestonica kulture Srbije 2023" i nazvana je Festival rakije "DOOBRA!!!"

Dodeljen prvi "Kragujevački slez"

Kragujevačka Osnovna škola "Jovan Popović" prvi je dobitnik priznanja "Kragujevački slez" – za aktivnosti na polju podizanja ekološke svesti sprovođenjem više od deset ekoloških projekata, kao najupečatljiviji doprinos zaštiti i unapređenju životne sredine na teritoriji Kragujevca u 2022. godini.

Kultura utorak 30.05. 08:56 Komentara: 0

Otvoren Muzej poezije u Čačku

Muzej poezije otvoren je u Gradskoj biblioteci u Čačku u okviru završne svečanosti pesničke manifestacije "Disovo proleće" i kao deo programa "Čačak - prva prestonica kulture Srbije".

Kultura nedelja 28.05. 15:21 Komentara: 1

Posle petnaest godina tradicija vraćena u Stari dvor

Tradicija lomljenja slavskog kolača posle petnaest godina vraćena je u Stari dvor, gde se gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić zajedno sa srpskim patrijarhom Porfirijem obratio zvanicama na prijemu povodom gradske slave – Spasovdana. Gradonačelnik, koji je ovogodišnji domaćin slave, istakao je da je Spasovdan slava svih Beograđana.

Kultura četvrtak 25.05. 15:51 Komentara: 0

Misterija nestale skulpture: Priča o velikoj ljubavi jedne velike srpkinje

Skromno grobno mesto pokriveno pločom od belog mermera, sa kojeg je nečija nesavesna ruka odlomila i zauvek uništila svedočanstvo o jednoj velikoj ljubavi, podseća i opominje da i pored bahatosti i vandalizma, neke stvari ne mogu i ne smeju biti zaboravljene. Stilizovana ženska figura u bronzi, visine tek nešto više od metar, pričala je priču o ljubavi jedne velike Srpkinje.

Kultura četvrtak 25.05. 12:22 Komentara: 1
strana 1 od 5 idi na stranu