Niš - Kultura - B92 Lokal

Svečano otvorena Mala scena Narodnog pozorišta u Nišu

Narodno pozorište u Nišu dobilo je Malu scenu koju je svečano otvorila potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković.

Izvor: B92.net Niš
Podeli
Grad Niš
Grad Niš

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković naglasila je da se otvaranjem Male scene ispisuju nove stranice istorije i otvara jedno značajno poglavlje ne samo za Narodno pozorište i grad Niš, već i za čitavu kulturnu scenu Nišavskog okruga i naše zemlje, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Mala scena Narodnog pozorišta ima 72 sedišta na takozvanim teleskopskim tribinama ali i dovoljno prostora za još 20 do 30 dodatnih sedišta. Ona je idealan prostor za mlade glumce na samom početku karijere koji nisu angažovani ali imaju svoje predstave koje sada publika može da vidi. Istovremeno se otvara mogućnost da se u pozorištu paralelno pripremaju i izvode po dve predstave.

Na otvaranju Male scene izvedena je predstava "Sladoled" Mira Gavrana u režiji direktora Narodnog pozorišta Spasoja Ž. Milovanovića.

U ime grada svečanom otvaranju nove pozorišne scene prisustvovali su zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, predsednik Skupštine grada Niša doc. dr Boban Džunić, gradska većnica resorno zadužena za kulturu Adriana Anastasov, predsednik GO Medijana Nebojša Kocić i direktori ustanova u kulturi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.