Niš - Društvo - B92 Lokal

Niški srednjoškolci osmislili zdraviju verziju krema VIDEO

Pored toga što su ukusni, slatkiši mogu da budu i zdravi. To su dokazali i učenici Ugostiteljsko-turističke škole iz Niša, koji su osmislili krem od žira, bez dodatih štetnih namirnica.

Izvor: B92.net, TV Prva Niš
Podeli
Printscreen/TV Prva
Printscreen/TV Prva

Učenici su razmišljali čime da se predstave na prestojećem takmičenje koje ima učenička kompanija već u ponedeljak i odlučili su da to bude ovaj zdravi slatkiš.

"Pre samog osnivanja kompanije odlučili smo da je najbolja odluka da se napravi poslastica baš iz toga razloga što smo prošle godine imali kompaniju sa slanim proizvodom. Odlučili smo da napravimo baš isključivo slatku poslasticu zato što je krem najlepša i najslađa poslastica svih nas, pogotovo dece zato što smo bacili opet akcenat na malu decu. I da proširimo svest o malo zdravijoj ishrani", rekla je Milica Todorović, učenica.

Kako navode učenici, ovaj krem je poseban pre svega zato što se sastoji od proverenih sirovina kao što su mleko, brašno od žira, puter, urme kao zaslađivača.

"Poznato je da su urme najbolji izvor šećera zato što sadrže dodatni šećer i prirodne su. U našem kremu imaju ulogu to što osim što daju slatkoću u našem kremu takođe regulišu šećer u krvi, pružaju podršku organima za varenje i štite srce. Tu je naravno i tamna čokolada sa visokim sadržajem kakao do 70 odsto, poznato je da kakao sadrži gvožđe i doprinosi njegovom povećanju u organizmu. Tako da, naš krem osim što je ukusan, on je i zdrav", rekao je Luka Marković, učenik.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.