Niš - Društvo - B92 Lokal

Privode se kraju radovi na dve gradske pijace: Evo kada će biti otvorene

Završetak radova na niškoj pijaci "Krive livade" i pijaci na Bulevaru Sv. Pantelejmona je u toku, najavljuju iz Javno komunalnog preduzeća "Tržnica".

Izvor: Gradski portal 018 Niš
Podeli
BalkansCat /Shutterstock.com
BalkansCat /Shutterstock.com

Prema rečima direktora Gorana Đorđevića, očekuje se da će pijaca Krive livade biti potpuno pokrivena u narednim danima, dok će radovi na obe lokacije biti završeni u naredne dve nedelje, prenosi Gradski portal 018.

"Očekuje se da će u toku naredne nedelje pijaca Krive livade biti u potpunosti pokrivena, a paralelno se radi i tehnička zaštita, elektro radovi i zaštita od požara. Jedino što ostaje jeste da se betonira plato", kazao je Đorđević u izjavi za RTV Belle amie.

On je rekao da je za pijacu u Panteleju ostalo samo priključenje na elektro mrežu.

"Lokali su gotovi, tezge su pripremljene", rekao je Đorđević.

Direktor Tržnice ističe da će cene zakupa tezgi ostati nepromenjene, a da će stari zakupci imati prioritet prilikom novog zakupa. Osim toga, najavljuje se i promena rasporeda robnih i poljoprivrednih tezgi na pijaci Krive livade. Pijaca će biti moderna i osvetljena.

"Očekujemo da će pijaca Krive livade postati jedna od najmodernijih pijaca u regionu. Planiramo produženje radnog vremena pijace, što će omogućiti zakupcima da svoje proizvode prodaju i nakon 17 sati", rekao je Đorđević.

Radovi na pijacama obuhvataju ne samo njihovo renoviranje, već i poboljšanje uslova za rad kako za prodavce tako i za kupce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.