Beograd - Kultura - B92 Lokal

Odlučeno. Ovo će biti lokacija pozorišta "Boško Buha"

Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je konferenciju nakon sastanka sa predstavnicima pozorišta Boško Buha. Pozorište "Boško Buha" ostaje na svojoj adresi, odlučeno je danas nakon sastanka između predstavnika ovog teatra u Vladi Srbije s premijerkom Anom Brnabić.

Izvor: Novosti, Kurir Beograd
Podeli
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Premijerka Ana Brnabić, nakon sastanka sa predstavnicima pozorišta Boško Buha, rekla je da je slučaj ovog pozorišta "bizaran" a kritikovala je medije koji su o njemu izveštavali navodeći da su politizovali situaciju i da su manipulisali.

"Mi koji rešavamo problem, izdali građevinsku dozvolu, budžetirali za rekonstrukciju pozorišta i ponudili još jednu dodatnu scenu - mi smo optuženi da želimo da ugasimo pozorište - razumete li stepen ludila", navela je, optužujući "tajkunske medije".

Rekla je da je za rekonstrukciju izdvojeno 5,5 miliona evra, pišu Novosti.

Navela je da je postojao pokušaj da se obmane javnost. Kultura nam je važna i borili smo se da ulažemo u infrastrukturu, dodala je.

"Na primeru dečjeg pozorišta smo mogli da vidimo stepen spremnosti određenih medija i pojedinaca da politizuju situaciju i da izmanipulišu javnost, da šalju pogrešne činjenične informacije koje su proverljive i da sakriju istinu", navela je.

Uspešan sastanak s premijerkom trajao dva sata

Foto:  TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Dva sata su trajali razgovori između upravnika Igora Bojovića, predstavnika Upravnog odbora Radivoja Danilovića, glumice Bobe Latinović i pravnice Nade Baše.

"Ostajemo na svojoj adresi, na Trgu republike 3. Nema selidbe administracije u Beograd na vodi", poručili su iz ovog pozorišta, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.