Beograd - Društvo - B92 Lokal

Prijava zbog kolapsa u saobraćaju?

Rupa u Bulevaru kralja Aleksandra koja je prošle nedelje dva dana zaredom izazvala kolaps u saobraćaju u prepodnevnom špicu još nije potpuno sanirana.

Izvor: Novosti/Š.Marović Beograd
Podeli
Ilustracija/Foto: Goran Vrhovac / Shutterstock.com
Ilustracija/Foto: Goran Vrhovac / Shutterstock.com

Kako prenose Novosti, u JKP "Putevi Beograda" zbog nezavršenih radova uputiće prijavu nadležnim inspekcijskim organima protiv beogradskog ogranka "Elektroprivrede Srbije" koja je investitor radova.

U ovoj ulici kod broja 532 A prvo je prošlog četvrtka u nezakrpljenu rupu upao autobus na liniji 305, a potpuni zastoj u saobraćaju trajao je dva sata. Tada su građani koji iz naselja Grocka, Leštane, Vinča, Ritopek i Kaluđerica gravitiraju ka centru grada morali da idu pešice do Ustaničke ulice. I kada su majstori došli i peskom privremeno zakrpili rupu, sledećeg dana vozilo koje saobraća na liniji 302 ponovo je upalo u nju. Tada su se nanizale kilometarske kolone, a policija je regulisala saobraćaj.

Inspektor odeljenja za puteve Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju je 19. januara bio u vanrednom inspekcijskom nadzoru na uglu Bulevara 532 A i Bajdine.

"Prokopan je kolovoz celom širinom neposredno ispred semafora i pešačkog prelaza, širina rova je oko 0,8 metara. Raskopan je i trotoar sa obe strane kolovoza površine oko devet metara. To je izvršeno usled sanacije hitnog kvara od strane investitora radova ODS "EPS Distribucija", koji je 18. januara prijavio hitan kvar nadležnim organima. Raskopana površina nije vraćena u prvobitno ispravno stanje, pa je inspektor investitoru radova poslao rešenje da se to uradi. Raskopana površina trotoara je betonirana, ali nedostaje završni asfalt, a kolovoz je delimično presvučen asfaltnim zastorom.Upravni postupak je u toku", navodi se u izveštaju.

Oba dana prilikom incidenata nadležne službe morale su da iz rupe izvlače autobuse, što je trajalo duže od sata. Majstori su potom posipali zemlju i šljunak, ističući da zbog lošeg vremena asfalt još ne može da se postavi.

"Radove na hitnim intervencijama na podzemnoj elektroenergetskoj mreži u Bulevaru kralja Aleksandra, u visini kućnog broja 532A je prijavila i izvodila "Elektrodistribucija Srbije", ogranak "Beograd-Centar". Popravku kolovoza ili trotoara posle otklanjanja hitnog kvara na instalacijama u trupu puta vrši investitor radova na popravci instalacija. Radovi na sanaciji kolovoza nisu završeni, JP "Putevi Beograda" će prijavu uputiti nadležnim inspekcijskim organima", kažu u "Putevima Beograda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.