Vesti -

Za nedelju dana za penzionerske kartice se prijavilo 370.000 penzionera

Za prvih nedelju dana za penzionerske kartice se prijavilo 370.000 korisnika, izjavio je direktor Republičkog fonda PIO Relja Ognjenović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: shutterstock, fizkes
Foto: shutterstock, fizkes

On je naveo da su i firme pokazale veliku zainteresovanost da učestvuju u ovoj akciji koja bi trebalo da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana.

"Poslednje nedelje prioritet naših aktivnosti jeste promovisanje penzionerskih kartica, jer nam je izuzetno važno da korisnici koji imaju pravo da se prijave razumeju u kolikoj meri im je značajno da podnesu zahtev za karticu i da je kasnije koriste. Ova kartica će na direktan način poboljšati materijalni položaj penzionera i doprineti boljem kvalitetu života, što nam je cilj", rekao je Ognjenović.

Ocenio je da veoma veliki broj prijavljenih već u prvoj nedelji pokazuje da su penzioneri čuli i razumeli poruku koja im se šalje i da je time što je prijava organizovana na najjednostavniji i najbrži način, elektronski, obezbeđeno da se prijava uradi bez čekanja u redovima, u najvećem broju od kuće ili podjednako brzo na šalterima Fonda.

Prema njegovim rečima, pojedine lokalne samouprave su se već organizovale da pruže pomoć korisnicima u postupku prijavljivanja, otvorili su posebne šaltere za penzionere i to ne samo u opštinama, već i na nivou mesnih zajednica. Kada je reč o privrednim subjektima, koji bi korisnicima penzionerskih kartica trebalo da odobre poklone ili popuste, Ognjenović je rekao da oni pokazuju izuzetnu zainteresovanost da podrže ovaj projekat.

"Javljaju se preko aplikacije na sajtu Fonda PIO, direktno filijalama ili meni. Sa određenim firmama i javnim preduzećima smo već potpisali sporazume o saradnji, kojima je definisan popust koji nude pri plaćanju roba, kao što su pekare, apoteke, trgovine široke potrošnje, medicinske laboratorije i slično ili se opredeljuju za prijem bodova koje korisnici budu ostvarili kroz potrošnju što rade sportski centri, muzeji, biblioteke i ostala javna preduzeća", rekao je za Tanjug Ognjenović.

Dodao je da će se u narednom periodu veća pažnja posvetiti privrednicima i javnim preduzećima, ali da je prvenstveni zadatak da se korisnici tačno informišu, da se sa njiima direktno razgovara, čuje šta im je potrebno, kako bi do 1. oktobra, kada počinje prijem kartica, bila stvorena što bolja mreža društveno odgovornih privrednika i penzionerima omogućene adekvatne pogodnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.