Vesti -

Vučić: "Za dva sata će se stizati ovuda auto-putem"; "Kao u Švajcarskoj" VIDEO/FOTO

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Goliju.

Izvor: Tanjug, B92.net
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

On je najavio da će država naredne godine predvideti sredstva za projekat izgradnje skijališta na toj planini, ali da prethodno mora da se razvije putna, elektro i druga infrastruktura, kao i da se dovede neki veliki hotelski lanac.

Vučić je u blizini mesta Odvraćenica prisustvovao prezentaciji projekta razvoja turizma na Goliji i tom prilikom istakao da to mesto ima veliki turistički potencijal, pošto ima možda najlepšu prirodu u zemlji.

"Ovo može uskoro da nam bude turistički vrednije i od Kopaonika i Zlatibora", rekao je Vučić.

Na predstavljaju projekata je rečeno da bi na toj planini moga da se naprave čak tri skijališta i da će kada bude gotov autoput moći da se stigne od Beogada do Golije za samo dva sata, po čemu bi to skijalište bilo jedno od retkih u svetu koje se nalazi tako blizu autoputa.

"Odličan put, kad se pređe na dobar put, kao da ste u Švajcarsku ušli", dodao je.

Vučić je pitao direktora Skijališta Srbije Dejana Ćiku koliko je potrebno novca za projekat izgradnje skijališta i dobio odgovor oko 35 miliona evra.

Predsednik je poručio da pripreme projektnu dokumentaciju, a da će država isplanirati potrebna sredstva za taj projekat iduće godine i dodao da, ipak, nije realno da sama gradnja počne pre 2024.

Foto: B92
Foto: B92

Za početak, rekao je Ćika, bi bilo izgrađeno skijalište sa žičarom za prevoz 1.000 skijaša na sat.

Vučić je kazao da treba skijalište povezati sa budućim autoputem, koji će proći na svega 15 minuta od mesta gde će se nalaziti ski centar.

Na Goliji bi moglo da se izgradi 64 kilometara skijaških staza.

Vučić je poručio da će videti da se nađe neki poznati hotelski lanac prisutan u Srbiji da otvori hotel na Goliji i da na svemu tome mora istovremeno da se radi, pošto skijalište neće imati nikakvog smisla ako ne bude postojala odgovarajuća infrastuktura.

Vučić je dodao i da bi instalacije za gas trebalo dovući što bliže Goliji.

Foto: B92
Foto: B92

On je pitao predstavnika kinekih izvođača na gradnji autoputa od Preljine do Požege kada će ta deonica biti gotova i dobio odgovor do kraja jula naredne godine.

Predsednik je poručio da moraju da povećaju radnu snagu na gradilištu ako misle da završe u tom roku i da bi puno značilo da se taj autoput otvori do 1. avgusta 2023. pošto će još biti u toku letnja sezona.

Takođe, poručio Kinezima da ubrzaju i realizaciju projekta gradnje autoputa ka Brzoj Poljani.

Golija će biti čudesno mesto i biće jedno od najlepših mesta za skijanje, dodao je Vučić.

Ovakvu lepotu nigde nisam video u Srbiji, ali ni u svetu, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.