Vesti -

Vučić sa predstavnicima MEDEF-a: "Francuske investicije najbolja preporuka za Srbiju" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih kompanija - MEDEF.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Milos Tesic/ATAImages
Foto: Milos Tesic/ATAImages

Sa njima je razgovarao o investicijama u prioritetne privredne sektore naše zemlje, kao i zainteresovanosti francuskih kompanija za učešće u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

U razgovoru sa predstavnicima udruženja MEDEF, koje je predvodio Kristofer Peti, Vučić je istakao da su ekonomska i politička stabilnost, kao i sveobuhvatne reforme dovele Srbiju na lidersku poziciju, kao jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija, a da su kontinuirana saradnja i prisustvo francuskih kompanija i povećanje investicija najbolja preporuka drugim globalnim kompanijama da svoje poslovanje započnu u našoj zemlji.

Teme razgovora predsednika Srbije i predstavnika najvećeg udruženja poslodavaca u Francuskoj bile su i hrana, ekologija, obnovljivi izvori energije, razvoj IT sektora i softverske industrije, finansiranje projekata, kao i razvoj glavnog grada i zainteresovanost francuskih kompanija za učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge Beograd-Niš.

Obe strane su se saglasile da je zajednička misija privrednika i svake države da rade na promociji i jačanju malih i srednjih preduzeća, koja zapravo čine oslonac svake zdrave privrede, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

"Najbolji dokaz da je Srbija mesto gde su francuske kompanije dobrodošle, gde su zadovoljne i dobro posluju, jeste upravo kontinuirano povećanje investicija, izvoza i proizvodnih kapaciteta francuskih kompanija koje već uspešno posluju u Srbiji, a njihovo prisustvo je najbolja preporuka drugim kompanijama da im se pridruže", napisao je Vučić na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.