Vesti -

Vučić: Kraljevo dobija dijagnostički centar i zatvoreni bazen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Kraljevu da će taj grad dobiti novi dijagnostički centar i zatvoreni bazen.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ NEBOJŠA RAUS
FOTO TANJUG/ NEBOJŠA RAUS

Obraćajući se građanima u Sportskom centru "Ibar" u Kraljevu, Vučić je rekao da mu je želja da u Kraljevo dovede još jednog kapitalnog investitora, koji bi mogao da zaposli školovanije ljude i one sa srednjom stručnom spremom da bi imali veće plate.

"Ove dve fabrike Leoni i Taipa, zapošljavaju preko 5.000 ljudi, plus što pomažemo domaćim kompanijama kao što je Gir koja zapošljava 800 ljudi, nadam se da će ih biti još i pomoći će im država još i više. Naša obaveza je da u Srbiji prosečna plata do kraja 2025. bude 1000 evra, a prosečna penzija 450 evra. To je za samo dve godine, pa ćete videti da li smo govorili istinu", rekao je Vučić.

Naveo je da se radi koridor Čačak-Adrani, a zatim će ka Trsteniku, pa zatim brza saobraćajnica Kraljevo-Raška. On je rekao da će Kraljevčani da dobiju i zatvoreni bazen, ali što je mnogo važnije dijagnostički centar i sa tim će se krenuti odmah, iako će, kako je rekao, mnogo da košta. Vučić je obećao i da će Kraljevčani koji još nisu dobili novac za saniranje zemljotresa da ga dobiju.

"Mi smo tek sada uspeli da raspetljamo šta se dešavalo i da krenemo u drugu fazu da onim ljudima kojima nije regulisan novac za zemljotres vratimo novac i učinimo ono što nije urađeno za sve te godine. Bilo je mnogo krađe i lopovluka", rekao je Vučić.

On je naglasio da je njegova poruka svima da moramo da budemo mnogo pametni i da znamo sve naše slabosti, da razmumemo u kakvom se teškom okruženju nalazimo i da budemo među onima koji će najviše da se zalažu za mir.

"U Srbiji imamo dve grupe ljudi, jednako neodgovornih i neozbiljnih. Jedni koji kažu šta nas briga, mi smo najjači na svetu, nećemo da razgovaramo ni sa kim, mi možemo sve što hoćemo i videli smo kako to izgleda i kako smo loše prošli. Ima i ovih drugih koji će unapred da priznaju nezavisno Kosovo i svega se odreknu samo da bi bili prvi u redu na balu ili na travnjaku u nekoj ambasadi. I jedni i drugi su pošast srpskog naroda i moraju da budu poraženi", poručio je Vučić.

Dodao je da je izašao sam sa idejom odgovorne politike, ne zato što je željan pobeda i ličnih uspeha, jer ih je, kaže, već ostvario, već da bi u tim važnim pobedama za Srbiju gradili zemlju i doveli do toga da je prosečna plata 740 evra, a bila je 330.

Dodao je da se mnogo ulaže u jačanje Vojske Srbije i da će naši građani sve što vojska ima moći da vide na prikazu 22. aprila u Batajnici.

"Naša vojska je danas mnogo jača nego što je bila. Da nemamo jaku vojsku, Srbija bi bila šaka zobi koju bi pozobali", istakao je Vučić.

On je dodao i da će morati mnogo više da se ulaže u centralnu Srbiju da bi ljudi tu živeli, a ne odlazili u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.