Vesti -

Vučić: "Kada jedan Džejk Saliven zna da Rivian dolazi u Srbiju – to nešto znači"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o sastanku sa Džejkom Salivenom, savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džoa Bajdena.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vučić je rekao da je sa Salivenom, osim o političkim, razgovarao i o ekonomskim pitanjima.

"Sva pitanja smo pretresli. Ja sam govorio koji su stavovi Srbije, i dogovorili smo se da zajednički pojačamo ekonomsku aktivnost između Srbije i SAD. Obojica smo zadovoljni što Rivian dolazi u Srbiju. Kada jedan Džejk Saliven zna da Rivian dolazi u Srbiju, to nešto znači", kazao je predsednik.

Pročitajte još:

Velike sile rešavaju "kosovski čvor"? Vučić: "Imamo li izbora"

Vučić je, odgovarajući na pitanja srpskim novinarima u Njujorku, istakao da se neće u Srbiju vratiti sa ohrabrenjem, već sa duhom čoveka koji je spreman da se bori za svoju zemlju.

"Da zaštitimo svoje interese, da dovedemo nove investitore. Mi smo svoj posao pošteno i odgovorno obavili. Ja mislim da ovde niko nije imao tako dug sastanak sa gospodinom Salivenom. Jel to lako ili jednostavno? Pa nije, ali nema kuknjave. I da li sam srećan i vidim nešto lepo na vidiku? Ne. I stalno me pitaju ima li nešto lepo. Pa nema, u svetu se ništa lepo ne dešava. U Srbiji ima lepih vesti, raste minimalac, povećanja plata i penzija. Ali u svetu će biti samo sve teže. A govorili su da sam drama kvin, ludak. A na kraju se sve ispostavilo kao istinito", dodaje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.