Biz - B92.net

"Višedecenijski problem klizišta u Užicu konačno će biti trajno rešen" FOTO

Užice -- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisao je danas ugovor kojim će se regulisati finansiranje sanacije klizišta u Užicu.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: MGSI Đ.K.
Foto: MGSI Đ.K.

"Napravljen je još jedan korak u trajnom rešavanju problema meštana u naselju Koštica i uveren sam da će izabrani izvođač radove završiti u ugovorenom roku", rekao je ministar Momirović ovom prilikom.

"Naš zadatak nije samo da gradimo autoputeve, brze pruge i infrastrukturne projekte, već je naš zadatak da se uključimo i rešavamo sve probleme koji ne mogu biti rešeni iz različitih razloga - zbog nedostatka resursa, nedostatka kapaciteta na lokalu ili određenom regionu", izjavio je Momirović, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sa resornim ministrom ugovor je potpisala gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević koja je istakla da je ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prepoznalo ozbiljnost i hitnost problema i na sebe preuzelo obavezu obezbeđivanja sredstava kako bi se problem na sanaciji klizišta rešio trajno.

Klizište u ulici Svetozara Markovića u Užicu je višegodišnji problem. Trenutno je ugroženo 30 kuća, koje su bez vode i kanalizacije. Ugovorom o prenosu finansijskih sredstava između MGSI i Grada Užice, ministarstvo se obavezuje na realizaciju projekta sanacije klizišta i finansira ukupni iznos od 110.000.000 dinara. Grad Užice je sproveo javnu nabavku za izbor izvođača na sanaciji klizišta i izabrani izvođač je kompanija "Jedinstvo Užice".

Foto: MGSI Đ.K.
Foto: MGSI Đ.K.

Nakon potpisivanja ugovora, ministar Tomislav Momirović o svim aktuelnim pitanjima, održao je i radni sastanak u Gradskoj kući u Užicu, a zatim će obići radove na renoviranju železničke stanice Užice. Radni dan nastaviće obilaskom deonice Kokin Brod – Pribojska banja gde se radovi izvode intezivno i odvijaju se planiranom dinamikom.

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod – Pribojska banja, u ukupnoj dužini od 25,81 km. započeti su septembra 2021. godine i uključena su dva izvođača : "Novi Pazar put" i "Putevi Užice".

Vrednost ugovorenih radova koje izvodi "Novi Pazar put" je 451.186.142,44 din. za trasu u dužini 10,04 km . Do sada je urađeno preko 75 odsto vrednosti radova.
Predračunska vrednost radova koje izvodi AD "Putevi" Užice iznosi 369.607.044,95 din. za trasu u dužini 8,157 km. Do sada je realizovano oko 55 odsto vrednosti radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.