Vesti -

Uštedeti, a ne ostati praznog stomaka? Rešite se "nevidljivih troškova" VIDEO

Kamate, porezi, inflacija, svetska kriza primorava ljude da na sve načine pokušaju da štede, ali to nije lak zadatak.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Postoje li "nevidljivi troškovi", kako ih proveriti i možemo li uštedeti, a da pritom ne ostanemo praznog stomaka?

Ulazite u prodavnicu. Kupujete osnovne stvari kako biste napravili ručak, ali prodavnicu napuštate bez najmanje jednog Đorđa Vajferta u džepu. Cene hrane jesu skočile, ali tokom leta postoji alternativa koja će vam "pojesti" manje novca, a vi ćete jesti isto.

"Letnji period je jako ekonomičan kada je u pitanju ishrana jer na pijaci postoji veliki izbro povrća i voća. Koji može da nadomesti sve neophodne nutrijense, ali i našu mogućnost za kupovinom", rekla je nutricionistkinja Ana Banduka Todorović za TV Prva.

"Kad posmatramo ekonomski aspekt priče ne može da se poredi hrana koju sami pripremimo i hrana koju nam donese dostavljač", dodala je Ana Banduka Todorović.

Naručivanje hrane nije jedini elektronski trošak na kome se može uštedeti. Povezivanje platnih kartica sa uslugama koje nam nisu neophodne, mesečno će vam,čim novac legne račun, naplatiti povezane aplikacije za koje često ne znate da ih uopšte imate.

I onda, na kraju meseca pitamo sebe: "Gde su mi otišle pare?"

"Nema troškova koji mi ne vidimo. Mi znamo za te troškove, samo je pitanje koliko ih prihvatamo. Koliko ih u datom trenutku ocenjujemo kao relane. Uglavnom mi znamo za trškove na ovaj ili onaj način", rekao je Dejan Gavrilović iz Udruženja potrošača "Efektiva" za Tv Prva.

Opširnije u videu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.