Biz - B92.net

"Srbija voz" udvostručio prihod u odnosu na prošlu godinu FOTO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je železničku stanicu Stara Pazova.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Đorđe Krstić
Foto: Đorđe Krstić

"Velikim investicijama u železnicu potpuno smo promenili ovaj vid saobraćaja u našoj zemlji. Očekujemo da će Srbija voz u ovoj godini prevesti oko 5,5 miliona putnika što je duplo više putnika u odnosu na prethodnu godinu i najbolji pokazatelj da građani imaju sve više poverenja u naše železnice koje polako vraćamo na mesto koje im pripada", izjavio je.

"Posmatrajući samo jul ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine prihodi Srbija voza su samo u jednom mesecu dostigli nivo od 340 miliona dinara, za razliku od 158 miliona koliko je bio prihod u julu prošle godine", dodao je Momirović.

"Povezujemo najveće gradove u Republici Srbiji najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom, i tu nije reč samo o pruzi Beograd – Novi Sad. U oktobru krećemo da radimo na deonici od Beograda do Niša, a Kragujevac će dobiti značajno bolju konekciju sa Koridorom 10. U završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije za nastavak gradnje od Valjeva ka Vrbnici, tačnije do Prijepolja. Naš cilj je da dodatno povećamo brzinu i kvalitet usluge, značajno ćemo promeniti železničku perspektivu u našoj zemlji i nećemo se zaustaviti dok železnica ne bude glavni vid saobraćaja u našoj državi", istakao je Momirović ovom prilikom.

Foto: Đorđe Krstić
Foto: Đorđe Krstić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.