Vesti -

Sprema se novi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi": Novi fiskalni računi – nova pravila

Kupovina i skupljanje računa opet će biti šansa da se dođe do neke vredne nagrade.

Izvor: Novosti
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/manfeiyang
Ilustracija: Shutterstock/manfeiyang

Država priprema još jedan krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", a pripreme su uveliko u toku.

Pošto su pred potrošačima računi nove generacije igra će ići po novim pravilima. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, u narednom krugu u potencijalno kolo sreće će se ulaziti isključivo - elektronski.

Ideja je da se i učešće u igri - digitalizuje. Nova fiskalizacija omogućava da se organizuje elektronska lutrija. Računi će se prijavljivati elektronski i svakom će biti dodeljen kod. U igri će se tako izvlačiti kodovi. Računi u papirnom obliku se neće slati, niti će se koverte izvlačiti iz "bubnja". Sva je prilika da će najstarijim sugrađanima, onima koji nisu vični informacinim tehnologijama, morati da pomognu mlađi naraštaji.

Izabrana je radna grupa koja će raditi na novom krugu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ – piše list. Oni će sada raditi na detaljnim pravilima i uputstvima oko njenog organizoivanja. Među narednim koracima je i formiranje nagradnog fonda.

I ministar finansija Siniša Mali je najavio da će ovog puta igra izgledati drugačije.

„Neće se više slati fiskalni računi i koverte, već će se samo skenirati QR kod“, rekao je nedavno Mali. „Za to će biti napravljena posebna aplikacija, a o tome će javnost biti naknadno obaveštena.“

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" organizuje se još od 2017. U prethodnim kolima su se slali računi za kupovine od najmanje 100 dinara, kao i slipovi platnih kartica.

Srećni dobitnici su se najviše radovali stanovima u Beogradu i automobilima. Pravo na učešće uvek imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije. Uslov je do sada bio da prikupi deset fiskalnih računa, ili deset slipova, a ubuduće će verovatno morati da prijave toliko računa i osvoje kod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.