Vesti -

Potpisani ugovori sa dobitnicima stanova u prvom izvlačenju Uzmi račun i pobedi

Dobitnici stanova u prvom izvlačenju Uzmi račun i pobedi su potpisali ugovore i preuzeli ključeve od stanova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/bs
Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/bs

Sa dobitnicima dva stana u Beogradu, koji su izvučeni prošle subote u prvom od pet javnih izvlačenja novog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", Aleksoma Vesićem iz Lazarevca i Branislavom Miodrag iz Bartovaca, danas su potpisani u Vladi Srbije ugovori i uručeni su im ključevi od stanova.

Ugovore sa dobitnicima stanova potpisala je državna sekretarka u Ministarstvu finasija Slavica Savičić.

Branislav Miodrag iz Batrovaca dobitnik je dvosobnog stana u Beogradu za račun koji mu je izdat prilikom kupovine u prodavnici u Šidu u vrednosti od 635 dinara, dok je račun od 3.585 dinara izdat u Lazarevcu doneo Aleksi Vesiću jednoiposoban stana u naselju Zemunske kapije.

U igri u prvom izvlačenju drugog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" je bilo više od 246 miliona računa koje su poslali građani.

Kako je nakon potpisivanja ugovora i uručenja ključeva od stanova kazala Savičić preko milion građana je preko aplikacije do sada slalo račune za ovu nagradnu igru i do danas je pristiglo preko 254 miliona rauna.

"Ovi dobitnici stanova su to zaslužili bili su uporni i slali račune. Nadam se da će stanove u koje mogu odmah da se usele lepo koristiti i uživati u njima ", kazala je ona i navela da je ostalo još četiri izvlačenja i osam stanova da se podeli.

U proseku se dnevno pošalje oko 804.000 računa, a prosečan iznos po računu je 1.046 dinara.

Ukupni nagradni fond ove nagradne igre obuhvata 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 1,7 miliona evra. Oni se dodeljuju u pet javnih izvlačenja i u svakom izvlačenju se dodeljuju po dva stana.

I u sutrašnjem drugom izvlačenju biće dodeljeni jednoiposoban i dvosoban stan, dok će se u trećem izvlačenju dodeljivati dva dvosobna stana, u četvrtom će biti poznati vlasnici dvosobnog i trosobnog stana, dok će u poslednjem izvlačenju biti dodeljeni trosobni i četvorosobni stan.

Pravo učešća u igri imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji.

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" učestvuju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja, a oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, učestvuju u narednom izvlačenju.

U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun, učesnici će dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva (npr. AA000000), a do dobitnog koda se dolaziti izvlačenjem kuglica iz bubnja Državne lutrije Srbije u studiju RTS-a.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" kako je ranije kazao ministar finasija Siniša Mali značajna je za fiskalni sistem Srbije, jer što su uređenije finansije, to je budžet veći, te preostaje više novca za povećanje plata i penzija, za jednokratna davanja i za izgradnju auto-puteva, bolnica, škola.

Sve informacije u vezi nagradne igre građani mogu potražiti na sajtu uzmiracun.rs, u okviru koga se nalazi i NALED-ov kontakt centar za sva pitanja i nedoumice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.