Vesti -

Nadmašena očekivanja za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi": Šta da radite kad ne radi QR kod

Prispeli računi, u prvi put digitalnoj nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" već se mere milionima.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: shutterstock, adriaticfoto
Foto: shutterstock, adriaticfoto

Da bi motivisala građane da uzimaju fiskalne račune i tako pospeše borbu protiv sive ekonomije nagradnu igru u saradnji sa NALED-om, organizuje Vlada Srbije.

Ivan Radak iz NALED-a kaže za RTS da je do sada poslato 13 miliona računa i da je skeniranjem uneto 55 odsto računa, a ručno uneto 45 odsto. Radak objašnjava zašto ponekad ne radi skeniranje kju-ar koda.

Ivan Radak je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je do ovog trenutka prispelo 13 miliona računa, što je više nego u prvom izvlačenju prethodnog ciklusa.

"Nadmašili smo očekivanja, jer je do prvog izvlačenja ostalo dosta vremena da popravimo taj rezultat. Imamo oko 330.000 građana koji su se već registrovali", ističe Radak.

Skeniranjem je, dodaje, uneto oko 55 odsto računa, a 45 ručno.

"Problem sa kju-ar kodom može da bude zbog toga što je račun izgužvan, ili da je do fiskalne kase trgovca, da je kju-ar kod loše odštampan. Možete da pređete na ručni unos PFR broja koji se nalazi iznad kju-ar koda. Obratite pažnju na slovo 'o' i nulu. Preporučujem da se oslonite na aplikaciju koja će vam reći odmah da li je dobro unet račun ili nije i zašto nije", napominje Radak.

Na samom izvlačenju biće "loto bubanj".

"U njemu će biti loptice, putem kojih ćemo dobiti šest brojeva. Kao i u prethodnim ciklusima imaćemo poznate ličnosti. Oni će na jednom tasteru birati dva slova koja su u jednistvenom kodu i tako ćemo dolaziti do dobitne kombinacije", ističe Radak.

Računi koji su poslati do 12 časova na dan izvlačenja su u igri, a oni koji ne budu izvučeni ostaju za naredna izvlačenja, kao i za naredni krug koji će biti kasnije ove godine.

Nagradni fond je gotovo milion i 700.000 evra.

"Sada imamo pet izvlačenja, prvi je 28. januara, poslednje 25. februara, očekuje nas 10 stanova. Imamo dva jednoiposobna stana, pet dvosobnih, dva trosobna i glavna nagrada je jedan četvorosoban stan od 100 kvadrata. Stanovi su u naselju Zemunske kapije i u bloku 63", navodi Radak.

Glavni cilj je, kaže, da se jača svest građana o tome zašto je važno da pri svakoj kupovini uzmu fiskalni račun i budu odgovorni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.