Vesti -

Na šta ćete potrošiti 100 evra od države? ANKETA

Beograd -- Prijave za državnu pomoć od 100 evra traju do 30. januara.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: smerlot/Shutterstock
Foto: smerlot/Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali objavio je da je danas do 15 sati bilo ukupno 900.000 prijavljenih za državnu pomoć od 100 evra.

Pomoć je namenjena mladima, tačnije svima od navršenih 16 do navršenih 29 godina. Budući da je zakon koji propisuje dodelu ove pomoći stupio na snagu 13. januara, taj datum se uzima kao presečni za to ko ima pravo na pomoć (građani koji na taj dan ispunjavaju starosnu granicu imaju prava na 100 evra).

Novac će, prema ranijim najavama ministra finansija Siniše Malog, biti isplaćivan 1, 2. i 3. februara.

"Ogromno je interesovanje za ovaj vid državne pomoći i mislim da to pokazuje da smo pogodili pravo u metu kad smo izašli sa ovim predlogom da pomognemo sve mlade od navršenih 16 do navršenih 29 godina", naveo je Mali nedavno.

Pročitajte još:

Počelo prijavljivanje: Do 100 evra u par klikova FOTO

Šta se desi ako se prijavite za 100 evra, a nemate pravo na to? FOTO

Ministar je naglasio da je država izdvojila ta sredstva za mlade kako bi se smanjile negativne posledice koronavirusa, ali i pomoglo građanima da što lakše prebrode težak period.

Istakao je da je preko društvene mreže Instagram dobijao komentare mladih o tome na šta će potrošiti 100 evra i da su njihovi odgovori bili različiti. "Za plaćanje ispita, kupovinu patika, odeće, obuće, nabavku knjiga", rekao je Mali.

A na šta ćete vi potrošiti 100 evra? Popunite anketu i pišite nam u komentarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.