Vesti -

Mladi najčešće napuštaju posao zbog nemogućnosti napredovanja

Profesorka na fakultetu FEFA Jelisaveta Lazarević rekla je na Kopaniku da je najčešći razlog napuštanja posla kod mlađe generacije nemogućnost napredovanja.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Lazarevićeva je navela i da će poslodavci u budućnosti morati da imaju više sluha za "generaciju Z".

Ona je za Tanjug istakla da je njihovo istraživanje pokazalo da pripadnici "generacije Z" u Srbiji, kada traže posao, prva stvar koju gledaju je plata.

Sa druge strane, kako kaže, glavni razlog napuštanja posla je nemogućnost napredovanja ili loša atmosfera u kolektivu.

"Treća stvar je koliko im je važno da se poslodavci bave njihovim mentalnim zdravljem. Sve to što oni komuniciraju je nešto što stariji poslodavci treba da čuju i prihvate", istakla je Jelisaveta Lazarević.

Na panelu "Generacija Z dolazi u vaše biznise: Da li ste spremni?" u okviru jubilarnog 30. Kopanik biznis foruma, učesnici su razgovarali o iskustvima u radu sa generacijom Z, kao i o njihovim stavovima, razmišljanju, ali i svemu onome šta poslodavci u radu mogu očekivati od mladih.

Jelisaveta Lazarević navodi da su poslodavci svesni da se odnos moći menja i da sada više živimo u svetu gde će morati da se bave razvojem svojih strategija, kako bi privukli mlade u tom "ratu za talente" koji, kako kaže, postoji i na globalnom i na lokalnom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.