Vesti -

Mali: Započeli smo razgovore sa Misijom MMF-a

Ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je sastanku koji je danas održan u Narodnoj banci Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: printscreen Instagram mali_sinisa
Foto: printscreen Instagram mali_sinisa

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Donald Mekgetigen, boraviće u Beogradu do 4. aprila. Kako je Mali istakao, svi su saglasni da su srpske javne finansije stabilne, kao i da je prvi kvartal ove godine završen sa pozitivnim indikatorima.

"Danas smo započeli razgovore sa Misijom MMF-a u okviru prve revizije aktuelnog stendbaj aranžmana. Saglasili smo se da su srpske javne finansije stabilne, kao i da je prvi kvartal ove godine završen sa pozitivnim indikatorima. Srbija je nastavila da raste, uprkos izazovima, a javni dug nam je u potpunosti pod kontrolom. Razgovarali smo i o stanju u energetskom sektoru, gde nas narednih godina očekuju velike investicije. Trenutno smo na dobrom putu kada je reč o ciljevima iz aktuelnog aranžmana. Narednih dana nastavljamo razgovore, a delegacija fonda boravi u Beogradu do 4. aprila", napisao je Siniša Mali na svom profilu na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.