Vesti -

Mali sa ministrom turizma Saudijske Arabije: "Uspostavljanje direktnog leta između dve zemlje"

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali otišao je danas u dvodnevnu posetu Kralјevini Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Tanjug, B92.net
Podeli
Foto: Skrinšot/Instagram/mali_sinisa
Foto: Skrinšot/Instagram/mali_sinisa

Tamo se sastaje sa zvaničnicima i prisustvuje samitu Svetskog saveta za putovanja i turizam.

Tokom boravka u Rijadu, Mali se sastao sa ministrom turizma Kralјevine Saudijske Arabije Ahmedom El Hatibom, ministrom finansija Mohamedom El Džadanom, vršiocem dužnosti generalnog direktora Saudijskog fonda za razvoj Sultanom Abdulrahmanom El Maršadom, kao i sa predstavnicima Privredne komore Saudijske Arabije, objavilo je Ministarstvo finansija.

"Posetu Saudijskoj Arabiji nastavili smo sastankom sa ministrom turizma Ahmedom El Hatibom, sa kojim sam razgovarao o turizmu i investicijama kao stubovima međusobne saradnje naše dve zemlje. Postoji mnogo prostora za dublju saradnju, a jedna od tema su bile i mogućnosti za uspostavljanje direktnog leta između dve zemlje, što bi dodatno doprinelo razvoju turizma", objavio je Mali na Instagramu.

"Zatražili smo i podršku Saudijske Arabije kada je reč o našoj kandidaturi za odežavanje specijalizovane izložbe Expo Belgrade2027", dodao je ministar finansija u objavi na toj društvenoj mreži.

"Tokom posete Saudijskog Arabiji imaću priliku da posetim i 22. Globalni samit Svetskog saveta za putovanja i turizam (World Travel & Tourism Council Global
Summit). Tema ovogodišnjeg Globalnog samita je 'Travel for a better future'", napisao je Mali.

Mali će tokom posete Saudijskoj Arabiji prisustvovati 22. Globalnom samitu Svetskog saveta za putovanja i turizam (World Travel & Tourism Council Global Summit), koji se održava u Rijadu od 28. novembra do 1. decembra. Tema ovogodišnjeg Globalnog samita je "Travel for a better future".

Na svom Instagram profilu, Mali je obavestio da je posetu započeo razgovorom sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Saudijskog fonda za razvoj Sultanom Abdurahmanom El Maršadom.

"Imao sam priliku da predstavim ekonomske rezultate Srbije, kao i konkretne projekte. Izrazili smo zainteresovanost za saradnju sa tom zemljom, a dogovorili smo i dolazak tima tog fonda u narednih mesec dana, kako bismo ih na licu mesta upoznali sa svim projektima", napisao je.

Takođe je obavestio da je naročito istaknuta regionalna saradnja i inicijativa Open Balkan, jer i Saudijska Arabija ima već postojeće projekte u regionu.

"Govorili smo i o potencijalnim investicijama u infrastrukturu, energetiku… Ovo je nastavak naših inicijativa da privučemo što više investicija u našu zemlju, koja je apsolutni rekorder regiona u privlačenju stranih direktnih investicija. Idemo dalje", objavio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.