Vesti -

Mali: "Rok do 30. aprila"; "Subvencije isplaćujemo svakog ponedeljka"

Beograd -- Obveznici fiskalizacije imaju rok do 30. aprila 2022. godine da pređu na novi model e-fiskalizacije, objavio je ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Kako je naveo u objavi na svom Instagram profilu, prvi korak je prijava poslovnog prostora i poslovnih prostorija.

"Do danas je ukupno 34.000 obveznika prijavilo 47.000 lokacija. Poreska uprava je podsetila obveznike na koji način se popunjava prijava (na sajtu purs.gov.rs), a video o tome se nalazi i na YouTube kanalu Ministarstva finansija", dodao je Mali.

Nakon prijave lokacija poslovnih objekata, moguće je prijaviti se za subvencije za nabavku novih uređaja, takođe preko portala Poreske uprave ePorezi. Video o tome se takođe nalazi na YT kanalu Ministarstva finansija, kao i na sajtu budiefiskalizovan.gov.rs.

"Subvencije isplaćujemo jednom nedeljno, svakog ponedeljka, dakle odmah nakon što se prijavite. Do sada se za subvencije prijavilo oko 19.000 obveznika. Od 1. novembra je takođe moguće poslati upit za bezbednosni element, koji vam je neophodan za e-fiskalizaciju. Važno je da pošaljete upit kada znate koji fiskalni uređaj ćete koristiti", naveo je ministar finansija.

Registar odobrenih elemenata elektronskog fiskalnog uređaja se nalazi na sajtu Poreske uprave. Sve ove informacije možete naći na sajtovima budiefiskalizovan.gov.rs i purs.gov.rs.

"Pozivamo sve obveznike da što pre pređu na novi model i da se e-fiskalizuju!", zaključio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.