Vesti -

Mali objasnio kako se glasalo za EXPO: "Aleksić apsolutni pobednik u besmislicama"

Ministar finansija Siniša Mali oglasio se na svom Fejsbuk profilu povodom nedavnih tvrdnji Miroslava Aleksića u vezi EXPO izložbe.

Izvor: B92.net
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Retko kad predstavnici opozicije mogu da se pohvale suvislim izjavama, ali trenutno je apsolutni pobednik u besmislicama Miroslav Aleksić koji tvrdi da smo dobili organizaciju specijalizovane Expo izložbe da bismo “srušili Sajam i širili Beograd na vodi”.

Za domaćina Expoa su se takmičile Sjedinjene Američke Države, Argentina, Španija i Tajland, a glasali su delegati iz 170 zemalja sveta. Ako Miroslav Aleksić misli da su svi glasali za nas i da smo pobedili da bismo širili Beograd na vodi, onda mu onaj kec iz matematike nije bio dovoljan da nauči neke lekcije.

Kaže da niko drugi nije hteo da organizuje Expo jer su tema “zabava i igra”. Najpre, kao što rekoh, za Expo su se kandidovale izmedju ostalih i jedne Sjedinjene Američke Države, a osim toga, tema “Igrajmo za čovečanstvo: sport i muzika za sve” je tema koju je Republika Srbija predložila, sa kojom smo pobedili, a ne tema koja je bila nametnuta od strane Medjunarodnog biroa za izložbe u Parizu.

Minesota je na primer imala temu koja se odnosi na zdravu planetu, tema Puketa se odnosila na život u harmoniji, Malaga je predložila kao temu održive gradove… Dakle, upravo smo, izmedju ostalog, zbog dobre teme i pobedili, a ne suprotno kao što tvrdi Aleksić.

A kada je reč o beogradskom sajmu, Hala 1 će dobiti tri operske scene, na čemu će nam pozavideti i najveće svetske prestonice. Ali, ne mogu predstavnici opozicije da se pomire sa činjenicom da je Srbija počela da pobedjuje. Boli ih što će 2027. godine ceo svet doći kod nas i što gradjani vide koliko se Srbija promenila. Idemo dalje, nema stajanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.