Vesti -

Kreće 20. avgusta: Mali objasnio kako će izgledati prijava za pomoć od 10.000 dinara

Prijave za 10.000 dinara pomoći države za decu do 16 godina počinju 20. avgusta i traju do 15. septembra.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg
Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg

Građani koji se prijave, novac mogu očekivati 25. septembra na računu majke deteta, samohranog oca ili staratelja.

"Mi hoćemo da podržimo majke i samohrane očeve. Svakom detetu do 16 godina sledi po 10.000 dinara", rekao je za TV Prva ministar finansija Siniša Mali i dodao da će prijava biti vrlo jednostavna.

"Prijava će se odvijati na portalu Uprave za trezor. Majke treba da unose broj lične karte i svoj matični broj, matični broj za svako dete i da izaberu banku u kojoj žele da im pomoć bude isplaćena. Sistem će predvideti i način prijave za samohrane očeve. Primaocima novčane socijalne pomoći, pomoć će biti automatski isplaćena".

Za to biti potrošeno oko 11,9 milijardi dinara.

"Prošle godine smo tri puta smo pomagali mlade između 16 i 29 godina. Prvo je bilo, ako se sećate, 100 evra, pa još 100 evra. 100 evra je bilo u februaru, pa u junu, pa nakon toga 5.000 dinara krajem godine. Dakle, stvarno se trudimo da građanima Srbije pokažemo da nam je ekonomija stabilna, da nam je privreda i dalje jaka", dodao je.

Ovu meru prethodno je najavio predsednik Aleksandar Vučić.

"Imamo jednu novu meru, koju nikada nismo imali. Sada smo doneli odluku da po prvi put damo po 10.000 dinara za svako dete, od tek rođenog do 16. godine. Dajemo majkama, u skladu sa tim koliko dece imaju", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.