Biz - B92.net

Korporativne obveznice Telekoma do kraja godine na tržštu: "Čekamo najpovoljniji trenutak"

Beograd -- Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da je ta kompanija pripremila sve što je bilo potrebno za izdavanje korporativnih obveznica.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Reč je o obveznicama u visini od 500 miliona evra, ali je Lučić istakao da se čeka najpovoljniji trenutak na tržištu kapital da bi ih kompanija emitovala.

"Mi smo prva kompanija u Srbiji koja planira da izda korporativne obveznice na EU berzi, što mislim da je dosta bitno, jer Telekom Srbija time osim drugačijeg načina finansiranja pokazuje značajnu transparentnost poslovanja, zato što će će faktički naše obveznice biti licitirane na stranoj berzi", rekao je Lučić odgovarajući na pitanje Tanjuga o tome kada se može očkivati izdavanje obveznica.

Naveo je da je sve spremno i da se sada čeka najpovoljniji trenutak na tržištu.

"Pripremili smo papirologiju i čekamo sada kao i većina firmi do kraja godine najpovoljniji momenat na tržištu kapitala u inostranstvu, jer i sami znate da je zbog rata u Ukrajini tržište zasad dosta nestabilno. Tako da ćemo do kraja godine to realizovati, u trenutku kada mi i banke koje nas prate procenimo da će tržište kapitala biti najbolje", objasnio je Lučić.

Naglasio je da je, zbog snage Telekoma, ubeđen da će prvo izdavanje korporativnih obveznica biti vrlo uspešno.

"Ubeđen sam da će biti sa vrlo povoljnim uslovima, jer ti američki investitori će prepoznati novu strategiju Telekoma kroz razvoj telekomunikacione firme i digitalnih servisa kao jednu savremenu strategiju koja će stvoriti od Telekoma veliku kompaniju u ovom delu Evrope", rekao je Lučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.