Vesti -

Još po 100 evra državne pomoći: Datum prijave se bliži, evo kako da se prijavite

Isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara zaposlenima u prosveti i nauci završila se juče, a pomoć je ukupno dobilo 138.925 zaposlenih.

Izvor: B92.net
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Dobo Kristian
Ilustracija: Shutterstock/Dobo Kristian

Bliži se i datum kada će još jedna kategorija građana Srbije dobiti jednokratnu pomoć od 100 evra.

Naime, novih 100 evra državne pomoći za mlade stiže za nešto više od mesec dana, a prijava za one koji do sada nisu ovu vrstu pomoći dobili počinje 16. maja.

Podsetimo, mladima je početkom februara ove godine isplaćena novčana pomoć od 100 evra i tada je novac dobilo oko 1. 017.000 mladih.

Kako je ranije najavljeno, novih 100 evra biće im isplaćeno u junu, tokom prva tri dana meseca. Pravo na pomoć imaju svi mladi od 16 do 29 godina. Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Postupak prijave izgledaće ovako: ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

"U prijavi će biti potrebno navesti broj lićne karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on ce sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne", rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.