Biz - B92.net

Godinama radila u preduzeću i sedela u kancelariji, danas je umetnica i vrhunski pirograf FOTO

Gornji Milanovac -- Da osobe koje rade administrativne poslove koji mahom važe za jednolične mogu u privatnom životu biti i te kako kreativne pokazuje Vesna Mihailović sa Rudnika.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA/privatna arhiva
Foto: RINA/privatna arhiva

Ona je godinama službovala u preduzeću, ali njena umetnička duša ipak je našla način da ugleda svetlost dana. Vesna piše romane, ali je postala i odličan pirograf koji vatrom može da naslika šta god poželi.

"Pre nekih petnaestak godina sam se zainteresovala za radove tehnikom pirografije. Mislim da je to najstarija tehnika na svetu. To mi je bilo zanimljivo a onda mi je muž, električar po struci, napravio prvi pirograf. Tako sam iz hobija krenula da crtam ono što bi se tog momenta meni ’zalepilo za srce’”, objašnjava Mihailovićeva.

Kreativnu energiju gleda da usmeri prema umetničkom stvaralaštvu i da pruži najviše što može. A najviše je, kaže, pružila u romanu „Danica”, koji je, kada je izašao, promovisan na Sajmu knjiga u Beogradu.

"Preporučujem svima da pročitaju ’Danicu’ jer, ako veruju u Boga, priča će im biti zanimljiva, a ako ne veruju, opet treba da je pročitaju, kažu da se brzo čita, a i da bi me bolje razumeli”, naglašava ona.

Foto: RINA/privatna arhiva
Foto: RINA/privatna arhiva

Kada su u pitanju pesme, poeziju, kako kaže, nikada nije posebno volela da čita, ali ukazuje na to da je svom sinu, pre tri godine, onako usput napisala pesmu.

"Dok sam sređivala kuću i ’slušala’ neke stihove u sebi, uzela sam to da pribeležim. Tako je nastala ’Pesma sinu’. Onda smo se šalili da pišemo zajedno zbirku pa je on napisao jednu i ja jednu i tako... njegove su mnogo lepše, ali ih on ne objavljuje”, istakla je Mihailovićeva i dodala da je dana kada joj se ćerka udala napisala pesmu "Ti odlaziš" posvećenu njoj te da je potom „stala”. Kaže da joj pesme više ne „dolaze”.

"Ponekad objavim poneku od njih. Prošle godine me je udruženje ’Zapis’ iz Gornjeg Milanovca prihvatilo u svoje redove i u zborniku radova za 2021. objavljene su tri moje pesme. Stvarno sam beskrajno zahvalna na prilici da upoznajem takve ljude i ni sa kim ne pokušavam da se takmičim”, poručuje ova kreativna službenica.

Živi na Rudniku i ističe veliku ljubav prema njegovoj divljoj i nepredvidljivoj prirodu. Kako kaže, tu ubire snagu za dalje poduhvate i ima samo jednu poruku: "Mogu da kažem da nikada nije kasno da čovek ostvari neke svoje snove”, poručila je Vesna nadajući se da će još nekom skrivenom umetniku dati vetar u leđa da uspe u svojim zamislima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.