Vesti -

Er Pink ulazi u redovni avio-saobraćaj

Direktor Pink Media Grupe i suvlasnik biznis-čarter avio-kompanije Er Pink Željko Mitrović najavio je planove za pokretanje redovnog avio-saobraćaja.

Izvor: Tango six/Petar Vojinović
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/muratart
Ilustracija: Shutterstock/muratart

Kako je kazao juče prilikom gostovanja u jutarnjem programu svoje televizije, Er Pink je "na granici da krene i u veliki saobraćaj", piše Tango Six.

"Trenutno imamo 22 aviona i na granici smo da krenemo i u veliki saobraćaj. Planiramo da uđemo i u regionalni redovni avio-saobraćaj kao 'low-cost' kompanija sa Embraerima od 49 mesta. Možda ćemo sa dva ili četiri aviona (ovog tipa) koja budemo kupili u naredni šest meseci probati da se okušamo i u redovnom saobraćaju", rekao je Mitrović.

Prema elektronskom registru vazduhoplova Direktora civilnog vazduhoplovstva Er Pink trenutno ima 16 registrovanih letelica, 14 Cesni i 2 Embraera 135BJ, dok Air Emeralds, prema istom registru, ima registrovanu jednu Cesnu 525A.

Kako podseća Tango Six, Er Pink trenutno poseduje najbrojniju domaću flotu civilnih letelica neke avio-kompanije sa AOC-om posle Er Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.