Vesti -

Dve lepe vesti: Danas počinje

Međunarodni dan starih donosi dve lepe vesti za penzionere u Srbiji - penzije će biti veće za 5,5 odsto, a počinje i primena Penzionerskih kartica.

Izvor: Tanjug, Kurir, B92.net
Podeli
Foto: shutterstock, Miljan Zivkovic
Foto: shutterstock, Miljan Zivkovic

Mali obradovao građane: "Sutra imamo dve lepe vesti"

Objavljen spisak popusta: Sa penzionerskom karticom cene manje i do 66 odsto

Penzionerske kartice će najstarijima doneti brojne pogodnosti pri plaćanju roba i usluga.

Ministar finansija Siniša Mali je juče nakon potpisivanja sporazuma između Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i Banke Poštanska štedionica, koja se uključila u ovu akciju, rekao da se do sada za karticu prijavilo 920.000 penzionera, a da se u projekat uključilo više od 650 firmi i institucija.

"Osim velikog broja maloprodajnih lanaca koji daju popuste, uključio se veliki broj zdravstvenih ustanova, NIS, Putevi Srbije sa umanjenjem putarina za najstarije", rekao je Mali.

On je pozvao i druga preduzeća i ustanove da se priključe ovom programu. Takođe, podsetio je da će krajem novembra i početkom decembra penzionerima biti jednokratno isplaćeno po 20.000 dinara.

PIO fond objavio je kompletan spisak mesta na kojima će penzioneri imati popuste, kao i koliko će ti popusti iznositi.

Popusti se odnose na razne oblasti, kao što su putovanja, boravak u banjama, apoteke, auto servisi, prodavnice, zdravstvene ustanove, ustanove kulture, restorane, bazene. Iznosi popusta kreću se od 2 do 66 odsto.

Spisak popusta možete pročitati klikom ovde.

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta.

Kartice će se preuzimati na šalterima Fonda PIO kojih ima 170 širom Srbije. PIO Fond će obavestiti penzionere telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta se korisnik bude odlučio prilikom prijave, kada njihove penzionerske kartice budu u filijali spremne za preuzimanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.