Vesti -

Država povećala zaradu: Mladima još novca

Vlada Srbije izmenila je Uredbu o programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata", povećavši mesečnu novčanu naknadu mladima u okviru ovog programa.

Izvor: eKapija
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Antonio Guillem
Ilustracija: Shutterstock/Antonio Guillem

Prema izmenama i dopunama Uredbe, mladi sa srednjim obrazovanjem će umesto doasadašnjih 25.000 mesečno dobijati 28.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 34.000 umesto dosadašnjih 30.000 dinara.

Uredba stupa na snagu s objavljivanjem u Službenom glasniku, a korisnici programa koji su započeli ostvarivanje prava do dana stupanja na snagu ove uredbe nastavljaju da ostvaruju pravo saglasno ugovoru koji su zaključili.

Podsetimo, program Moja prva plata omogućava mladima da se osposobe za samostalan rad na konkretnim poslovima. Cilj programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadra.

Tokom devet meseci trajanja programa kandidati primaju od države novčanu naknadu. Sredstva se isplaćuju direktno korisnicima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslodavci mogu da isplate i dodatni iznos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.