Vesti -

Danas počinje isplata 10.000 dinara: Evo kako da proverite da li vam je novac na računu

Isplata jednokratne pomoći države od 10.000 dinara za decu do 16 godina počinje danas, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: Blic, B92.net
Podeli
Foto: shutterstock, Emmily
Foto: shutterstock, Emmily

Danas će novac leći na račune roditelja i staratelja prvih pola miliona prijavljene dece, rekao je Mali.

On je Tanjugu kazao da su za ovu jednokratnu pomoć prijavljena ukupno 1.101.232 deteta.

"Preostalih 600.000 prijavljene dece će sutra, odnosno u utorak dobiti novac", kazao je Mali.

Prema njegovim rečima, oni koji su imali reklamacije ne treba da brinu ukoliko im tokom ova dva dana ne bude uplata, jer će njima novac leći na račun nakon što se proces reklamacije završi.

"Svako ko se prijavio dobiće novac. Mi obećanja koja dajemo ispunjavamo. Uz povećanja plata, penzija, jednokratnu pomoć našim najstarijima krajem novembra, pokazujemo koliko smo stabilni, ne samo kada su finansije u pitanju, nego i o tome koliko brinemo o građanima Srbije", kazao je Mali.

On je naglasio da je to politika od koje država neće odustati.

"Ovom pomoći za decu potpuno smo pogodili ono što je roditeljima, ali i samoj deci bilo potrebno, s obzirom na to da je septembar mesec i početak školske godine", kazao je Mali, koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

"Rano jutros je isplaćena jednokratna pomoć od 10.000 dinara za ukupno 500.000 dece. Novac su danas dobila deca u porodicama koje su primaoci novčane socijalne pomoći, njih 62.057, zatim deca u hraniteljskim porodicama, njih 4.732, i ostatak od 433.211 dece. Sutra će novac dobiti i svi ostali koji su uspešno prijavljeni tako da za samo dva dana završavamo sa isplatama. Ukupan broj dece koji će dobiti ovu jednokratnu pomoć je 1.101.232. Ukoliko je nekome u toku reklamacija, novac će mu biti isplaćen naknadno, u skladu sa dinamikom rešavanja reklamacije. Podrška na delu", napisao je Mali na svom profilu na Instagramu.

Kako da proverite da li vam je novac na računu?

Ukoliko ste se već uspešno prijavili za pomoć od 10.000 dinara za decu, evo kako da u tri koraka proverite da li vam je legao novac. Za proveru je potrebno svega tri koraka.

Ono što je prvo potrebno jeste ući na sajt https://idp.trezor.gov.rs/, nakon čega treba kliknuti na opciju "Provera statusa prijave".

Nakon što ste kliknuli na opciju "Provera statusa prijave", otvara vam se novi dokument u koji treba da unesete svoje podatke. Prvo što treba da unesete je matični broj, a nakon toga i broj lične karte koji ste koristili prilikom registracije i tada dobijate odgovor.

U trećem koraku očekujte informaciju o statusu uplate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.