Vesti -

Al Dahra: Stigao prvi kontigent novih mašina vredan više od šest miliona evra

Poljoprivredna kompanija Al Dahra Srbija objavila je da je stigao prvi kontingent novih mašina za ovu godinu u vrednosti većoj od šest miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: shutterstock, Baloncici
Foto: shutterstock, Baloncici

Istakli su i da uskoro stiže nova oprema za stočarske farme u vrednosti oko milion evra.

Al Dahra Srbija, koja je pre nekoliko godina kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), ušla je u zonu profita uz projektovan stabilan rast i najavu novih investicija, saopštila je kompanija.

Kako je navedeno, nabavljena su i dva nova vatrogasna vozila čime su potpuno obnovljene mašine i oprema u sopstvenoj vatrogasnoj službi. Moderne mašine bi značajno unapredile proizvodnju tako što bi uštedeli vreme i ubrzale radne procese, a sve to sa manjim utroškom goriva i uticajem na životnu sredinu.

Prošle godine, povećana je i proizvodnja sirovog mleka, za oko pola litara više po kravi. Nove poljoprivredne kulture se uzgajaju na oko 500 hektara obradivih površina, a sve u cilju proširenja i diverzifikacije proizvodnje u dinamičnom okruženju domaćeg i međunarodnog tržišta.

Kontinuiranim ulaganjem u unapređenje proizvodnje podrazumeva i novu mehanizaciju, poput traktora, kombajna, prskalica i sejalica, za koje će, do kraja godine kompanija uložiti dodatnih osam miliona evra.

Nakon višedecenijskog negativnog poslovanja bivšeg PKB-a, Al Dahra posluje profitabilno, čime je rezultirala kapitalnim ulaganjima, obnovi infrastrukture, kupovini novih mašina i optimizaciji radnih procesa koji bi imali za cilj da se uspostave čvrste osnove za dalji razvoj, navedeno je u saopštenju.

"Uprkos brojnim nasleđenim izazovima, uspeli smo da postavimo zdrave temelje budućeg poslovanja i podignemo standarde u celokupnom agro-sektoru. Nakon četiri godine investiranja i sistematske reorganizacije proizvodnje, postigli smo izvanredne rezultate, nadmašivši sva očekivanja, prevashodno u jeku brojnih globalnih poteškoća i suša koje su pogodile Evropu", rekao je generalni direktor kompanije Al Dahra Srbija Dušan Radičević.

Kompanija ističe da planira da nastavi sa ulaganjima i implementacijom pametnih tehnologija, a posebnu pažnju žele da posvete mladim ljudima, budućem ekspertima u agronomiji. Uspešni poslovni rezultati uticali su i na rast plata tako da je kompanija nedavno isplatila i bonuse svim zaposlenima u visini jedne mesečne plate.

Od kada Al Dahra posluje u Srbiji, uloženo je više od 85 miliona evra u obnovu postojećih i izgradnju novih proizvodnih kapaciteta. Kompanija navodi da planira da nastavi sa kapitalnim investicijama, unapređenjem uslova rada i implementiranjem najmodernijih tehnologija i koncepata u poljoprivredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.