Mađari dolaze u Bečej: Ulažu basnoslovnu sumu, evo u šta

Opština Bečej nedavno je prodala nekoliko parcela na Tisi.

Izvor: RTV
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, tatsianama
Ilustracija: Depositphotos, tatsianama

Tu bi preduzeće Artur Bergman iz Budimpešte, koje je osnovalo istoimenu ćerku firmu u Srbiji, trebalo da izgradi akva park i hotel na površini od 10 hektara. U ovaj projekat planirano je da bude investirano oko 65 miliona evra.

Radovi na izgradnji velikog kompleksa trebalo bi da počnu za dve godine, kazao je Mikloš Gal, generalni direktor Artur Bergmana u Srbiji, prenosi RTV.

"Postoji još jedna, poslednja faza: kupovina još nekih objekata, čiju realizaciju očekujemo u drugoj polovini ove godine. Kada budemo otkupili i poslednji deo, onda ćemo imati celokupnu teritoriju investicije. Mislim da će biti potrebno dve godine za izradu projektne dokumentacije i za pripremne radove. Ovaj kompleks neće imati samo akva park, tu se planira i izgradnja hotela sa 4 zvezdice, sa više od 300 soba za prenoćište, sa velikom salom za konferencije. A pored svega ovoga razmišljamo i o drugim mogućnostima, koja mogu da budu profitabilna", saopštio je Mikloš Gal, generalni direktor Artur Bergman AD.

Vrednost zemljišta koje je Opština Bečej nedavno prodala iznosi 98,1 milion dinara. Taj novac biće investiran u izgradnju sportskog kompleksa kraj Gradskog stadiona na Tisi, kazao je predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić.

"Želimo da izgradimo još jedan teren i balon salu. Cilj nam je da zaživi taj deo Tise. Posle toga Bečej neće više biti ono što je bio, nego će biti zanimljiv svim ostalim stanovnicima Srbije i regiona, kada bude bio taj najveći akva park i hotel", rekao je Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej.

Inače, Artur Bergman u Zmaj Jovinoj ulici u Bečeju trenutno gradi hotel sa četiri zvezdice, koji bi, kako je najavljeno, trebalo da bude završen dogodine. Vrednost te investicije procenjena je na 2,5 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu