Vesti -

Vučić sutra sa predstavnicima kompanije UGT Rinjuabls

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa predstavnicima kompanije UGT Rinjuabls (UGT Renewables LLC), sutra u 10 časova.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav

Susret je planiran u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Posle sastanka biće potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i predstavnika kompanije, nakon čega su planirane izjave za medije, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Saradnja na polju solara?

Podsetimo, u martu ove godine ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima pomenute američke kompanije o potencijalnim investicijama u oblasti solarne energije.

”Ministarstvo rudarstva i energetike pripremilo je novi zakonski okvir u oblasti energetike, uključujući novi zakon o obnovljivim izvorima energije, koji je trenutno u proceduri usvajanja. Želimo da stvorimo povoljan ambijent za nova ulaganja u korišćenje obnovljivih izvora energije, uključujući solarnu energiju, i raduje nas da se javlja sve više kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiju”, rekla je Mihajlovićeva tada.

Predstavnici kompanije, predvođeni osnivačem i predsednikom kompanije Robertom Bermanom, predstavili su tom prilikom neke od značajnijih investicija ove kompanije u svetu i predloge za saradnju na mogućim projektima u Srbiji u oblasti solarne energije. Tom sastanku prisustvovali su i ambasador Republike Srbije u SAD, Marko Đurić, i ambasador SAD u Republici Srbiji, Entoni Godfri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.