Vesti -

"Otvoreni Balkan" ima dosta protivnika

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da inicijativa "Otvoreni Balkan" u kojoj učestvuju Srbija, Severna Makedonija i Albanija ima dosta protivnika.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/Koča Sulejmanović
Foto: Epa/Koča Sulejmanović

Premijerka je dodala da je potrebna za drugačiju budućnost Balkana.

Brnabić je, u Ovčar Banji, komentarišući ocene da ta inicijativa otvara prostor za formiranje "velike Albanije", kazala da, sa druge strane, ima i kritika koje kažu da vodi ka "velikoj Srbiji".

"Ima tu dosta protivnika, ima protivnika za neke potpuno reformske inicijative, koje su nama potrebne za drugačiju budućnost za naš Balkan, koja će omogućiti da region ima drugačiju budućnost", kazala je Brnabić.

Kaže da će inicijativa omogućiti drugačije povezivanje ljudi i privreda, jer omogućava potpuno slobodan protok robe čije je prvenstveno tržište u regionu.

"Ovo je značajnije za domaće investirtore, ali važno je i za mlade ljude koji će imati priliku da se lakše zapošljavaju", kazala je premijerka.

Dodaje da će biti lakše da se dovode novi investitori.

"Nadam se da će i drugi sa Balkana nastaviti da se pridružuju, imaće korist za porivredu, ali i za politiku jer ćemo pokazati da možemo sami za sebe da odlučujemo", poručila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.