Vesti -

Uprava za trezor: "Nema zabrane ulaska dece, pogrešno protumačeno"

Beograd -- Ne postoji zabrana ulaska za decu u centrali Uprave za trezor, kao i u bilo kojoj njenoj ekspozituri i filijali, saopštila je danas Uprava za trezor.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Studio Peace, Shutterstock
Ilustracija: Studio Peace, Shutterstock

Uprava je tako odgovorila povodom slučaja koji se dogodio u četvrtak u centrali Uprave za trezor u Pop Lukinoj ulici u Beogradu, nakon čega je jedna žena izrazila nezadovoljstvo na društvenim mrežama, gde je tvrdila da joj ulaz nije bio dozvoljen jer je došla sa bebom.

"Napominjemo da je pomenuta stranka uspešno podnela zahtev zbog kojeg je i posetila zgradu Uprave za trezor, a da je njen revolt izazvan pogrešnim tumačenjem prakse koju, u najboljoj nameri, primenjuju naši zaposleni", navodi se u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

Dodatnom proverom je utvrđeno, kako je navedeno, da su radnici Uprave za trezor, kao i uvek, postupali upravo u skladu sa ustaljenom praksom, koja podrazumeva da se strankama sa malom decom i osobama sa invaliditetom posvećuje dodatna pažnja, olakšava im se i ubrzava procedura predaje zahteva.

To podrazumeva i da zaposleni iz pisarnice izlaze do prijavnice gde prihvataju zahteve stranaka, što je i ovoga puta učinjeno, upravo kako bi strankama procedura bila olakšana i komfornija, a što potvrđuju i snimci sa nadzornih kamera, kažu u Upravi za trezor.

"Dakle, s obzirom na to da je stranka došla sa bebom i sa kolicima, u pratnji još jedne osobe, zaposleni iz uprave su joj dodatno izašli u susret kako ne bi morala sa kolicima da prelazi stepenice do pisarnice, gde se podnose zahtevi. Dodatno, zaposlena iz pisarnice je stranci izašla u susret i dala joj broj telefona, kako ubuduće ne bi morala sa detetom da dolazi u centralu Uprave za trezor, već kako bi mogla telefonskim putem da prati tok predmeta".

Inače, podnošenje podnesaka u centrali uprave omogućeno je svim stranakama u pisarnici svakim radnim danom od 07:30 do 15:30 časova.

"Izražavamo žaljenje zbog nesporazuma, kao i nezadovoljstva nastalog usled pogrešnog tumačenja načina rada naših zaposlenih i naglašavamo da Uprava za trezor ostaje posvećena profesionalnom pristupu u radu sa strankama, te da u našim prostorijama ne postoji diskriminacija bilo koje vrste, posebno ne prema osobama u pratnji dece", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.