Svi radovi teku po planu: "Mi smo lokomotiva koja ide najbrže u budućnost" FOTO

Čortanovci -- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji vijadukta i tunela u Čortanovcima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Pored ministra, u obilasku je bila i predsednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Katarina Rakić. Oni su se uverili da svi poslovi na ovom koridoru teku prema utvrđenim planovima.

Momirović je izjavio da će se deonica od Stare Pazove do Novog Sada završiti do decembra tekuće godine i da će se nakon toga vršiti testiranja do februara 2022. nakon ćega će se u saobraćaj pustiti brza pruga.

"Ja bih želeo samo da dodam da je to više nego sve ostale zemlje zajedno. Nebitno da li su članice Evropske unije ili nisu članice Evropske unije. Mi smo motor razvoja ovoga regiona, mi smo lokomotiva koja ide najbrže u budućnost. Zajedno smo došli do toga da ćemo se svi zajedno boriti da se ne zaustavimo, nego da u narednim godinama izgradimo sve ono na šta se čekalo decenijama", naglasio je ministar Momirović.

Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Prema planovima, deonica od Beograda do Stare Pazove bi trebalo da se završi do kraja septembra, a nakon radova će se pristupati testiranjima.

Rezultat koji je viđen na licu mesta, ocenjeno je, veliki je i za zemlje koje su mnogo razvijenije od Srbije.

Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Katarina Rakić je navela da se, prema izveštajima, u ovom trenutku projektuje i 1.090 kilometara auto-puteva u Srbiji.

"Ono što želim da naglasim jeste da je Ministarstvo građevine zaista pokazalo izuzetne rezultate u prethodnom periodu i ja se nadam da će Ministarstvo nastaviti istim ili i možda i boljim tempom", izjavila je predsednica Odbora za prostorno planiranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu