Vesti -

Zahuktali se pogoni nekadašnjeg giganta: Za proizvode zainteresovani i Rusi

Požega -- Pogoni nekadašnjeg požeškog giganta, fabrike „Budimka“ rade punom parom.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Nakon čuvenih marmelada na tržište su plasirani i voćni nektari u pakovanju od jednog litra, a planiraju se i manja pakovanja namenjena ugostiteljskim objektima.

"Budimka klasik program obuhvata voćne nektare od jabuke, breskve, višnje, pomorandže i mešanog crvenog voća, u pakovanju od jednog litra u staklenoj ambalaži. Sokovi su dostupni u trgovinama na teritoriji Zapadne Srbije, a nadam se da ćemo uspostaviti saradnju i sa tržištem Rusije jer postoji interesovanje za naše proizvode", , zjavio je za RINU direktor proizvodnje Budimke, Milan Kotarac.

Inače, zahvaljujući ovoj požeškoj kompaniji, poljoprivrednici konačno , nakon dugo godina imaju osiguran plasman onoga što proizvode. Voće i povrće uzgajano u ovom delu Srbije konačno ima sigurnog kupca.

"Od maja krećemo sa otkupom jagode, tako da pozivam sve poljoprivredne proizvođače na saradnju u sezoni pred nama", dodaje Kotarac.

Tradiconalna receptura Budimke zadržala se kod deset proizvoda, dok je kod šest uvedena novina, pa će neki od proizvoda biti od čistog voća.

Fabrički pogoni , nakon godina provedenih u stečaju, otvoreni su početkom juna prošle godine, a od poljoprivrednika ovog kraja za svo to vreme otkupljene su velike količina voća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.