Vesti -

Vučić: "Od čega da se odmaramo, pa pola vremena ne radimo"

Srbija je u 2020. godini imala ukupno 3,015 milijardi evra direktnih stranih investicija, rekao je za TV B92 predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Screenshot/TV B92
Foto: Screenshot/TV B92

Poredeći ovaj podatak sa rezultatima zemalja u našem regionu, Vučić je naveo da je ukupni iznos stranih direktnih investicija prošle godine u Crnoj Gori, BiH, Makedoniji i Albaniji bio oko 1,7 milijardi.

Govoreći o ekonomskim rezultatima, Vučić je naveo i da se ove godine očekuje rast BDP-a od 6%.

Kako kaže, sledi otvaranje velikog broja fabrika u Srbiji.

"Idem da otvorim fabriku Kjungšin u Smederevskoj Palanci uskoro. U njoj će da radi 700 ljudi, a već radi 204 radnika. To je sjajna korejska kompanija", navodi on.

Dodao je da ga čeka i otvaranje fabrika ili polaganje kamena temeljaca i u drugim mestima

Naveo je, između ostalog, Kragujevac i Jangfeng, zatim Nidek i Bari Kalebo u Novom Sadu, kao i otvaranje fabrika u Priboju.

"U Staroj Pazovi biće MTU, fantastična investicija. Zamislite da u Srbiji gradimo najvažnije delove za avione", naveo je on i dodao da za sve to najpre treba da počnemo da radimo a ne da se samo priča o odmorima.

"Od čega da se odmaramo, pa pola vremena ne radimo. Samo se na televiziji priča o tome 'gde ću ja na odmor'. Kao da ne možete da se odmorite na planini ili nekoj šumi u Srbiji nego morate da se okrećete kao jaje na oko na nekoj plaži", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.