Vesti -

Inženjer iz Beograda osmislio aplikaciju za kupovinu na jedan klik

Beograd -- Inženjer iz Beograda osmislio je inovativnu aplikaciju za mobilni telefon SnaPi putem koje će moći da se obavi svaka vrsta kupovine i to samo na jedan klik.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, LDProd
Foto: Depositphotos, LDProd

Specifičnost aplikacije, koja će za nekoliko dana biti u upotrebi, jeste u tome što su preko nje objedinjeni kupovina i plaćanje samo jednim klikom, objašnjava idejni tvorac SnaPija Sava Živanović.

"Na SnaPi QR kodu se nalaze podaci koji vam dozvoljavaju komunikaciju između telefona i trgovca. Slikate kod artikla bilo gde da se nalazi. Na taj način ''uspostavite'' komunikaciju sa trgovcem, dobijete stanje na lageru da li je roba dostupna ili ne", pojašnjava za Tanjug Živanović, koji je direktor firme Tehnološko partnerstvo.

Dodaje, kada date pristanak na transakciju automatski se šalju podaci kupca trgovcu, kome, šta i na koju adresu treba da se isporuči roba, a potom se šalje nalog za plaćanje.

Ova aplikacija omogućava različite vrste kupovine, pa čak i hotelski smeštaj, dok kupac svoje usluge može platiti svim vrstama platnih kartica, navodi on.

Građani ne treba da brinu za bezbednost ličnih podataka, a na ovaj načine ne može doći do zloupotrebe, ističe Živanović odgovarajući na pitanje da li je zagarantovana bezbednost podataka građana.

Upitan da li ovakve aplikacije postoje u svetu, kaže da ih ima, ali samo za plaćanje.

Ono u čemu je razlika, ističe on, da je preko ove aplikacije objedinjena kupovina i plaćanje samo jednim klikom.

Odgovarajući na pitanje da su druge zemlje zainteresovane za ovu aplikaciju, kaže da imaju signale iz zemalja EU, kao i Engleske, kao da žele do kraja 2022. godine tom aplikacijom da osvoje i svetsko tržište.

SnaPi se može koristiti u raznim situacijama, prilikom onlajn šopinga, kupovine u prodavnici, ali i na mestima na kojima pre nije bilo moguće obaviti kupovinu, na primer, ako je proizvod u izlogu prodavnice, reklamira se na bilbordu ili u časopisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.