Akvizicijom Rapp Zastave Fortaco grupa ušla u Srbiju

Beograd -- Fortaco grupa, partner u oblasti teške mašinerije i pomorske industrije, kupio je Rapp Zastavu, koja proizvodi vitla i druga rešenja za pomorsku industriju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Rapp Zastava
Foto: Rapp Zastava

Rapp Zastava zapošljava 150 radnika. Moderna fabrika, koja se nalazi u Gruži, izgrađena je 2014. godine sa 10.000 kvadrata proizvodnog prostora, saopštila je Fortaco grupa.

Kako je navedeno, ovom akvizicijom Fortaco širi geografsko prisustvo i ponudu iz oblasti pomorske industrije. To za Fortaco grupu i njene kupce predstavlja nove kapacitete u oblastima čeličnih konstrukcija i montaže mašina, kao i u segmentu teških mašina.

„Godina 2020. predstavljala je izuzetne tržišne uslove za sve nas. Na osnovu dobrih rezultata tokom teške godine, sa zadovoljstvom mogu da najavim širenje Fortaco grupe u Srbiju akvizicijom Rapp Zastave. Fabrika je moderna sa mogućnostima daljeg širenja. Uveren sam da našim kupcima možemo da pružimo dodatnu vrednost u oblasti zavarenih konstrukcija i sklopova od čelika”, kaže Lars Helberg, predsednik i izvršni direktor Fortaco grupe.

„Drago nam je što smo se pridružili Fortaco grupi i radujemo se što ćemo započeti saradnju s ljudima iz Fortacoa i sadašnjim i budućim kupcima te kompanije. Rapp Zastava ima dugu tradiciju u proizvodnji čeličnih konstrukcija i montaži mašina. Siguran sam da smo u dobroj poziciji da značajno unapredimo svoje poslovanje i proširimo portfolio kupaca i na segment teških mašina“, rekao je Aleksandar Đorđević, generalni direktor kompanije Rapp Zastava, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu