Vesti -

Bioskopi u Srbiji: Pirateriju su preživeli, ali da li će koronu?

Odlukom Kriznog štaba, bioskopi nisu izuzeti od skraćenja radnog vremena poslednjeg vikenda u februaru.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, Deklofenak
Foto: Depositphotos, Deklofenak

Pandemija nije izgovor: Svake godine u Srbiji propadaju desetine hiljada firmi - zašto?

Na rad od kuće smo se navikli, da li sada treba da se navikavamo i da radimo dva ili tri posla?

Kako navode zaposleni u ovoj branši, donete mere ograničavaju rad bioskopa na samo par sati dnevno, jer sve projekcije moraju da se završe do 14 časova, dok su, napominju, iz ove mere izuzeta samo pozorišta.

"Primetan je nedostatak sluha prema industriji koja je najviše pogođena pandemijom i koja je dovedena na rub egzistencije. Ostaje nejasno zašto su bioskopa svrstani u grupu objekata kojima je skraćeno radno vreme, jer ne postoji nikakva razlika između uslova u kojima se odvija projekcija filma u 13 ili 21 čas, osim što skraćenje značajno utiče na već mizerne prihode", izjavila je Aleksandra Garić, direktor marketinga bioskopa Sinepleks (Cineplexx).

Kako se podseća u saopštenju ovog brenda, skoro šest meseci bioskopi nisu radili, a kada su dobili dozvolu za rad, strogo su se poštovale sve donete mere od strane Kriznog štaba. Dodaje se da su odgovornim poslovanjem i sprovođenjem svih propisanih mera u cilju suzbijanja virusa kovid 19, bioskopi dokazali da su jedno od najbezbednijih mesta.

"Molimo odgovorna lica za razumevanje, odgovornost i logiku u donošenju odluka kako bi ova industrija, u koju je prethodnih godina uloženo mnogo sredstava preživela", zaključuje se u saopštenju za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.