Vesti -

Deset novih "Miloša" za 72. brigadu za specijalne operacije FOTO

Beograd -- Deset oklopnih borbenih vozila "Miloš 4x4" danas je zvanično predato pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Prijemu novih vozila prisustvovali su potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Stefanović je istakao da je reč o savremenim borbeno oklopnim vozilima, koja su proizvod domaće pameti i domaće industrije, a došla su u jednu od najelitnijih vojnih jedinica celog sveta.

"Stigla su u prave ruke, ruke jedinice koja je kadra da izvrši svaki zadatak u zaštiti Srbije", rekao je Stefanović, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je istakao da će nova vozila znatno doprineti jačanju jedinica, kako bi one i dalje bile najčvršći stub odbrane i bezbednosti naše zemlje.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Najavio je da se nastavlja opremanje Vojske Srbije, jer je cilj da naša armija bude, ne samo najsnažnija u regionu, već i jedna od najmoćnijih, u skladu sa svojom veličinom.

"Ulagaćemo u vozila poput ''Lazara'', ''Miloša'' i ''Malog Miloša'', a tokom godine očekujemo i nove ''Nore''", rekao je Stefanović koji je izrazio zadovoljstvo što se domaće komanije, poput "Jugoimport SDPR" trude da vozila koja proizvode budu u rangu sa najboljim svetskim vozilima.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Stefanović je poručio i da će se tokom godine, osim investiranja u novu opremu i balisticku zaštitu, nastaviti sa ulaganjima u standard vojnika.

"Hoćemo da pripadnici naše vojske imaju bolje plate, da imaju pravo na subvencionisane stanove i da svi zaposleni u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane osete podršku države. Oni to zaslužuju, jer rade važan i odgovoran posao i danonoćno se bore da zaštite svoju zemlju i osiguraju njenu stabilnost", rekao je ministar odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Major Aleksandar Milovanović opisao je višenamensko borbeno oklopno vozilo "Miloš 4x4" kao vozilo koje prati svetske trendove u razvoju savremenih sredstava i istakao da je zadovoljstvo imati ga u svom sastavu, jer omogućava mobilnost, efikasnost, zaštitu i u rangu je sa vozilima savremenih specijalnih jedinica u svetu.

On je naveo da će uvođenjem "Miloša" u naoružanje značajno biti unapređene operativne sposobnosti Bataljona za specijalne operacije "Sokolovi" i 72. brigada za specijalne operacije.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici bataljona imali su priliku da na poligonima spoznaju performanse novog borbenog vozila i da se uvere u njegovu vatrenu moć, visok nivo balističke zaštite i izuzetne manevarske sposobnosti, u svim zemljišnim i vremenskim uslovima.

Major Stefanović je dodao da je to vozilo namenjeno za izviđanje, protivterorističku, protivgerilsku borbu, kontrolu teritorije i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.